Proiectul carapacea facială biodigitală.

Proiectul carapacea facială biodigitală.

MHOX Studios se află în domeniul 3D de ceva vreme, firma încearcă să producă dispozitive medicale personalizate, cât și accesorii în domeniul modei.   Au folosit această experiență căpătată în cele domenii pentru a crea ”Proiectul Carapacea” , proiect care imită (după un lung studiu de cercetare) formele naturale, cum ar fi exoscheletul (scheletul osos extern la nevertebrate) de crustacee, pentru a produce obiecte ce sunt estetic și confortabil de purtat.

Vidiam

Filippo Nasetti, din echipa de design MHOX Studio, a declarat că cercetarea științifică și a tehnologiilor din vremea noastră schimbă modul în care omul se raportează la corpul său. Biologia sintetică, modificările biologice (biohacking) ne permit să ne imaginăm anumite scenarii viitoare despre cum ne vom transforma fizic, estetic, și cun me vor afecta performanțele. Cu ajutorul celor două măști, Visiam și Audiam, se va introduce un nou brand de produse pe bază de sinteză biodigitalizată, personalizare, imprimare 3D și viitorul protezelor.

Vidiam

Carapacea reprezintă o viziunea a ceea ce este posibil într-o viitoare evoluție a corpului uman (?), a cum va putea arăta, cu elemente personalizate rigide, asemănătoare exoscheletului de crustacee și insecte. Carapacea va avea ca rol să schimbe percepția din jurul ochilor, urechilor și gurii. Colecția ”Carapacea mască” este inspirată după viziunea descrisă în rândurile de mai sus, ele sunt ca niște fosile ale unui posibil viitor, estompând limita dintre o extensie naturală și o proteză artificială, fiind elementul de legătură. Carapacea este produsă utilizând un program generativ (care urmărește stabilirea regulilor de formare a elementelor care împreună dau cum trebuie să arate corect chipul uman cu acea carapace) care produce mai multe posibilități diferite de a alege dintr-o multitudine de structuri corecte, rigiditatea, și permeabilitatea.

Colecția de măști este disponibilă în două versiuni diferite, Mater – linia de calitate superioară, folosește scanarea 3D pentru a personaliza masca pe fața purtătoarei/ purtătorului, și sunt produse (măștile Mater) ca o piesă întreagă (partea pentru ochi, nas, urechi, gură sunt create împreună, nu pe bucăți), sunt produse folosind tehnologia CRP și capacități de producție ”additive manufacturing”, folosind http://www.crptechnology.eu/windform-3d-printing-materials/ materiale de sintetizare cu laser.

Replica – sunt măști standard, printate în nailon cu material alb și translucid, folosind materiale mai puțin scumpe.

Audiam este cuvântul latin pentru „voi auzi„, masca Audiam reprezintă o posibilă evoluție exoscheletică în zona urechii. Urechile sunt conectate, apoi, la cortexul vizual și la lobul occipital(lobul posterior al creierului, unde sunt localizați centrii vederii), pentru a conecta mai bine la văzul de auz, definind o nouă condiție de „hiper-conectivitate”. Vidiam, cuvântul latin care înseamnă „Voi vedea”, este o mască care reprezintă evoluția în zona ochilor. În acest caz, structura exoscheletică acționează ca un fel de apărare împotriva stimulilor externi și nevoia de protecție prin ascunderea identității.

Audiam
Expresii ca ”ieși din carapacea ta” vor avea noi înțelesuri. Doar că acum ne vom ascunde.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns