Mini gradini ideale pentru apartamente

Mini gradini ideale pentru apartamente

0 2942

  În timp ce tehnologiile de imprimare 3D sunt într-un curs de dezvoltare constant, vom continua să vedem tot mai multe utilizări, aplicări ale tehnologiei prin care omenirea să fie eliberată de limitările din trecut, oferind noi oportunități și posibilități.  Toate acestea sunt conduse de o pasiune pentru inovație și găsirea unor soluții durabile care vor schimba felul în care o să producem uneltele, produsele alimentare, dar și aparatele electrice.

 Creatorul site-ului Foodrising.org http://foodrising.org/, Mike Adams, a dezvoltat o minifermă 3D printabilă care permite grădinarilor de acasă să se bucure de un sistem de producere a mâncării cu costuri extrem de mici, totul fiind ”open source”.  Designul cutiei și principiul de funcționare este în deplină conformitate cu tehnica ”hrănirii constante non- hidroponice” (în care apa nu mai curge permanent), tehnică folosită în masă în Taiwan și este predată de către profesorul Bernard Kratky la Universitatea Hawaii.

Float-Valve-Assembly-Parts

Fiind un activist alimentar, Mike Adams a experimentat cu o varietate de aranjamente hidroponice și acvaponice*(termen ce nu apare în dicționarele românești), până când a decis că această abordare specială ar fi cea mai potrivită pentru adoptarea pe scară largă, declarând: ”Această metodă este atât de ieftină încât aCompression-Fitting-Render-300x169 rămas în obscuritate timp de decenii, așa că practic nu este nimic ce necesită să fie cumpărat”. Supapa auto- udare care este plutitoare, necesară pentru a crea acest sistem, poate fi printată 3D folosind filamente din plastic reciclat, în timp ce alte unelte și părți din mini fermă se pot realiza folosind lucururi găsite în orice casă: un creion, un furtun de grădină și o cutie de tablete.

Mike a realizat filme în care explică în amănunțime fiecare detaliu cum să relizezi mini ferma folosind materiale obișnuite. Utilizatorii pot descărca fișierul de aici http://foodrising.org/Downloads-Food-Production.html și pot începe să-și printeze propiul sistem de creștere.Toate componentele  includ instrucțiuni detaliate de printare, inclusiv temperatura de extrudare, dimensiunea duzei, dimensiunile ideale ale stratului și viteza. FoodRising sugerează utilizarea de filamente de orice culoare T-Glase de la Taulman http://taulman3d.com/t-glase-features.html , iar pentru tăiere este recomandat programul Cura https://ultimaker.com/en/products/software.  Pentru cei care nu dețin o imprimantă 3D se poate comanda un kit cu mini ferma pentru doar 99 de $.

Mini-Farm-Grow-Box-Index-600x360-300x180

Avantajele acestor mini-ferme sunt numeroase și importante. Mai întâi de toate, le puteți reutiliza ori de câte ori doriți. În al doilea rând, ele sunt complet libere de dispozitive de impulsuri electromagnetice sau circuite electrice, care permite plantelor să crească natural cu  minime  mutații. Sunt foarte eficiente în ceea ce privește suprafața solului folosit de plantă, folosind  doar 5% din apa folosită în agricultura convențională pe sol. Nu este nevoie pentru toaletarea plantelor, utilizarea pesticidelor, sau iluminat special. Puteți practic planta ce vreți (fructe, legume, plante aromatice etc). În cele din urmă, ele produc alimente foarte gustoase și foarte nutritive pentru că sistemul acesta hidroponic fără circulația oferă densitatea optimă  minerale și de absorbție.

Part-1024x537

  Aceste mini grădini oferă utilizatorilor de imprimante 3D alimente sănătoase, bio, unde fiecare știe ce a plantat și ce procese a folosit. Acum aveți încă un motiv să vă transformați balcoanele, terasa într-o grădină care să vă hrănească. Ideal pentru apartamente!

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns