Îndrăgitul robot R2-D2 din seria ”Star Wars” oferit gratuit pentru printarea...

Îndrăgitul robot R2-D2 din seria ”Star Wars” oferit gratuit pentru printarea 3D.

O veste care o să îi bucure pe fanii ”Star Wars”. Creația din 1977 a profesorului Tiny Dyson http://www.tonydyson.com/, care este parte din colecția Institutului Smithsonian și a fost inclusă în colecția ”Hall of fame” de roboți ai Universității Carnagie Mellon, este unul dintre personajele cele mai îndrăgite din seria Star Wars, robotul ”R2-D2”.

r2

Se spune că George Lucas l-a creat pe R2D2 fiind influențat de filmul din 1958 ”Fortăreața ascunsă” (The hidden fortress) de Akira Kurosawa și de filmul din 1971 ”Silent Running” de Douglas Trumbull. Filmele originale Star Wars a folosit două modele R2-D2- unul controlat prin telecomandă și un altul purtat de actorul Kenny Baker. Efectele sonore care l-au făcut celebru pe R2- D2 au fost create de producătorul de sunete Ben Burtt care a folosit un sintetizator analogic (celebru în anii ’70), cât și vocea sa prelucrată.

Professor-Tony-Dyson-with-R2D2

Acum, britanicul James Bruton, de la Xrobots http://xrobots.co.uk/ , a devenit un fel de legendă cu ajutorul imprimării 3D cu care printează costume inspirate din filmele SF, cât și costume cosplay. Una dintre creațiile sale impresionante este și o versiune 3D tipărită a roboțelului R2-D2. Și, dacă aveți materialele necesare, cât și timpul necesar, puteți descărca fișierul CAD https://github.com/XRobots/3D_R2_Public pentru a vă printa propriul robot.

James Bruton își folosește talentul pentru a printa 3D tot felul de obiecte, de la un costum de Iron Man la o barcă experimentală.

El pune la dispoziție toate datele și sfaturile necesare pentru a construi robotul R2-D2 prin GitHub https://github.com/. Intenția sa a fost de a construi o versiune a robotului clasic, care este cu până la 30 % mai ușor decât unul constuit din alte materiale. Când o să fie finalizat proiectul, speră să aibă un rezultat complet operațional care să includă toate mecanismele necesare, motoarele de iluminat și partea sonoră.

11048794_944947785539102_6509909344700772218_n

Majoritatea construcției a fost realizată cu imprimanta Lulzbot TAZ 3D https://www.lulzbot.com/ . Folosind Autodesk-ul, Burton a realizat un model digital, cât și planurile digitale ale proiectului, complet, oferă o gamă largă de sugestii și sfaturi pentru pasionați despre cum se poate construi.

Puteți intra ușor în contact cu el, fiind foarte activ în mediul online: https://www.facebook.com/XRobots.co.uk/timeline, https://www.youtube.com/user/jamesbruton, https://twitter.com/xrobotsuk, https://plus.google.com/+JamesBrutonXRobots/posts , https://www.pinterest.com/xrobots/

Pentru date mai multe despre cum să printați robotul: http://3dprintboard.com/showthread.php?11511-Life-size-R2D2-from-Star-Wars-is-3D-Printed

De asemenea, puteți să îl finațați pentru a produce obiecte interesante: https://www.patreon.com/xrobots

Ascultați chemarea lui R2-D2 :https://www.youtube.com/watch?v=2-BKjnAgNgY

ARTICOLE SIMILARE

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns