Imprimanta medicală ”all in one” ProJet 3510 DPPro de la 3D Systems.

Imprimanta medicală ”all in one” ProJet 3510 DPPro de la 3D Systems.

Imprimanta medicală ”all in one” ProJet 3510 DPPro de la 3D Systems.

Domenii ca medicina și stomatologia încep să beneficieze tot mai mult de capacitatea de imprimare 3D pentru a produce obiecte cât mai complicate și personalizate. 3D Systems http://www.3dsystems.com/ și Stratasys http://www.stratasys.com/corporate/about-us și-au lărgit portofoliul cu imprimante 3D în domeniul medical. Recent, Stratasys a anunțat ca vor fi actualizate imprimantele Eden pentru domeniul stomatologic. Iar 3D Systems a anunțat în cadrul ”Lab Day” care a avut loc în Chicago http://lmtmag.com/lmtlabday imprimanta medicală ”all in one” ProJet 3510 DpPro http://www.3dsystems.com/3d-printers/professional/projet-3510-dppro .

visijet-3D-printed-cast-from-ProJet-3510-DPPro-3D-Systems
Imprimanta este concepută pentru a crea wax-up -uri (procedeu care este utilizat pentru a vizualiza rezultatele înainte ca lucrarea finală să fie executată, ajută a vedea cum o să arate lucrarea finală) dentare, implanturi, modele ortodontice și matrițe de punți și coroane. Compania producătaore spune că noua imprimantă este capabilă să imprime 3D mai repede, menținând în același timp o amprentă mai mică decât alte imprimante similare. În ciuda amprentei mici, sistemul acoperă un volum mare de aplicații medicale și stomatologice: de la ”wax-up- uri” pentru coroane și proteze parțiale- folosind materialul USP (bio compatibil) Clasa VI creat special de producători: VisiJet Stoneplast.

ProJet-3510-DPPro-3D-printed-denture-model

Imprimanta poate, de asemenea, să printeze 3D din materialul plastic biocompatibil cum arată implantul (procesul de punere a implantului în os, cum o să arate gaura dată, cum o să arate maxilarul cu implantul pus).

Buddy Byrum, vice președinte al managmentului producției în cadrul 3D Systems spune că ”scopul principal este de a permite accesul facil și accesibil la instrumente puternice în beneficiul clienților. DPPro poate fi o soluție pentru o gamă largă de produse medicale, la un cost foarte scăzut”.

Imprimanta este disponibilă având un preț între 80.000 și 90.000 de Euro (aproximativ) Pentru un preț exact trebuie să trimiteți un formular electronic http://www.3dsystems.com/contact/get-a-quote firmei producătoare, iar firma vă pune în contact cu distribuitorii autorizați.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns