Obiect 3D creat prin introducerea textului cu descrierea lui

Obiect 3D creat prin introducerea textului cu descrierea lui

0 3143

Un software inovativ de modelare 3D ne arata cum poate fi folosit in viitor impreuna cu imprimantele 3D, Text to 3D se va lansa curand de BrainDistrict GmbH. Conceptul este unul foarte simplu, utilizatorii tsatează o descriere a ceea ce vor să creeze și „Text to 3D” – alege un model dintr-o bază de date de tip “cloud”.

text-to-3d2
Pe website-ul Text to 3D este prezentat un flux de lucru. De exemplu utilizatorul tastează detaliile despre o încăpere – cameră cu ferestre (“room with windows” – deocamdată este disponibilă doar varianta în limba engleză) și geometria unei astfel de încăperi va aparea. Utilizatorii de asemenea pot alege obiecte specifice cum ar fi mobila, se pot seta dimensiuni, locații specifice, tipuri de material și condiții de iluminare pentru a crea si a aduce încăperea modelată la un nivel cât mai mare de detaliu și mai aproape de realitate, fiind posibil să se genereze imediat fără a cunoaște vreun software de modelare 3D sau fără a fi necesar să petreceți timp îndelungat pentru a învăța să modelați într-un software dedicat.

Pentru design-ul arhitectural, Text to 3D se comportă foarte bine, are deja înregistrate în jur de 150 de modele în baza de date iar majoritatea modelelor pot fi folosite pentru designul de interior și exterior cu elemente precum mobilă, clădiri, copaci, covoare etc. Cu excepția acestor modele de design, acest software poate fi limitat. Dacă se solicită un model ce nu există deja în baza de date și nici un alt obiect similar există riscul să nu primiți obiectul dorit.

text-to-3d

Software-ul proiectat este încă la începuturi dar promite și totodată, pe parcurs, baza de date cu modele se va extinde, în viitor poate se va face o integrare cu alte baze de date care oferă modele gratuite cum ar fi: Thingiverse, Turbosquid, My Mini Factory și Pin Shape.

Ce este cu adevărat interesant este modul în care intereacționează software-ul cu printarea 3D, doar să scrieți un nume de obiect și/sau o descriere și obțineți modelul gata de print. Imaginați-vă cum ar fi o funcție cu comandă vocală integrată direct pe imprimanta 3D.

 

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns