Bijuterii

sharebot-logoSharebot debuteaza cu imprimanta 3D ”DLP ” pentru bijuterii.

Compania italiană de imprimante 3D ”Sharebot” o să lanseze o gamă extinsă de imprimante 3D într-un timp scurt. Chiar anul trecut, compania a lansat, pe lângă imprimantele pentru desktop (FFF 3D), un sistem de lasere care transformă un material sub formă de pulbere într-o masă solidă prin încălzire, și comprimarea acestuia, fără lichefiere și o imprimantă Digital Light Projection (DLP) care este folosită în special în domeniul bijuteriillor și al stomatologiei. Comapania a încheiat, de asemenea, un parteneriat cu unul dintre cei mai importanți producători din domeniul tehnologiei, Arduiano, pentru a dezvolta o nouă imprimantă FFF 3D ((Fused Filament Fabrication – un proces care descrie cum funcționează imprimanta: mașinăria depune o bucată de filament dintr-un material anume (de obicei sunt termostatice, de ceară, sau ceva asemănător) pe (sau lângă) același material, cu scopul de a crea o îmbinare prin căldură și/ sau aderență. Termoplasticele sunt materiale plastice care devin semi-lichid (când ajung la o anumită temperatură) și revin la starea solidă când sunt răcite)).

imprimanta_3D_sharebot

Compania a anunțat că va prezenta noua imprimantă în cadrul Târgului dedicat bijuteriilor și prelucrarea aurului http://www.vicenzaoro.com/en , care are loc între 3 și 28 Ianuarie.

Aparatul, numit ”Sharebot J-3D” (ca în bijuterii (Jewelry) 3D), a fost dezvoltat în colaborare cu producătorul italian ”Mario Di Mario SpA”, care are peste 90 de ani de experiență în producerea de instrumente pentru prelucrarea aurului. Bazându-se pe proiecția unei lumini digitale, ”J-3D” leagă straturi de rășină, folosind lumina UV pentru a construi obiecte tridimensionale în mărime de până la 100x50x100mm. Proiectorul se folosește de 3000 de ANSI lumeni (ANSI reprezentând luminozitatea maximă a albului de care este capabil proiectorul, becuri cu halogeni) pentru a produce obiecte cu precizie de 50 microni pe axa XY și de 25 pe axa Z.

Prin acest parteneriat, Sharebot dorește să se adreseze pieței de bijuterii, piață care a răspuns deja bine la imprimantele ”DLP” și la ”SLA 3D”. Din acest motiv, compania va trebui să prezinte bine la târgul de bijutieri, târg în care toți bijutierii italieni vor fi prezenți pentru a afla noutățile din domeniu, cât și noutăți din tehnologia de prelucrare a aurului